برنامههای سیویکمین هفته کتاب در استان فارس اعلام شد
نشست خبری اعلام برنامه های هفته کتاب روز یکشنبه، ۲۱ آبان در کتابخانه عبدالله خفیف شیراز برگزار شد.
کتاب میتواند راهبردی ترین ابزار جمهوری اسلامی ایران باشد
در این نشست که با حضور مدیران دستگاهها و سازمانهای فرهنگی استان برگزار شد، ابتدا مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس اظهار کرد: رویداد پایتختی کتاب در ایران از اتفاقات رقابتی است که شهرها، روستاها و مراکز استانها به رقابت میپردازند و شهر اوز استان فارس یکی از شهرهای داوطلب پایتختی کتاب ایران طی این سالها مطرح بوده است. امسال ۲۰ شهر انتخاب شدند که ۵ شهر به مرحله نهایی راه پیدا کردند و نهایتا شهر اوز از استان فارس علاوه بر شهر و دوستدار کتاب، شایسته تقدیر نیز شناخته شد.
دبیر هفته کتاب فارس با بیان اینکه کتاب میتواند راهبردیترین کالای فرهنگی جمهوری اسلامی باشد، گفت: شعار سی و یکمین دوره هفته کتاب را “آینده خواندنی” است. دبیرخانه نیز در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار دارد و به معنای این است که ما در کنار دوستان هستیم که اگر مشکلی وجود داشته باشد، بتوانیم آنها را رفع و رجوع کنیم.
حمیدرضا قانعی در نشست خبری هفته کتاب استان فارس اظهار داشت: امسال برای اولین بار دبیرخانه ستاد برگزاری هفته کتاب استان فارس تشکیل شد.
وی با بیان اینکه پایتختی کتاب چند سالی است که اجرا می شود، افزود: یکی از شهرهایی که در چند سال اخیر مکرر در بحث پایتختی کتاب حضور داشته اوز بوده که امسال از میان ۲۰ شهر به مرحله نهایی راه یافت و به عنوان شهر شایسته تقدیر شناخته شد و شهر دوستدار کتاب نام گرفت.
حمیدرضا قانعی اظهار کرد: کتاب میتواند راهبردی ترین ابزار جمهوری اسلامی ایران باشد. برنامههای پرشمار و متعدد گرامیداشت هفته کتاب در فارس نوید روزهایی را میدهد که در هر گوشه و کنار شهر بتواند تلنگری برای جذب مردم فرهنگ دوست فارس و پایتخت فرهنگی کشور به سوی یار مهربان باشد.
فروع هاشمی به نمایندگی از دبیرخانه پایتختی کتاب در شهرستان اوز نیز در این نشست گفت: سالهاست که اوز در رقابت پایتخت کتاب پیشینه دارد و تلاشهای انجام شده در این راستا، چهار بار استان فارس را در رقابت پایتختی کتاب قرار داده است.
وی با بیان اینکه اوز در پنجمین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران بسیار خوش درخشید، افزود: هرچند با یک امتیاز کمتر به پایتختی دست نیافتیم اما خوشبختانه ثمره مطالعه و کتابخوانی با مردم عجین شده است.
هاشمی عنوان کرد: شاید هیچ وقت پایتخت کتاب نشویم اما فرصتی برای مردم برای علاقهمندی به کتاب فراهم شده و آشتی و انس و الفت با کتاب بیشتر شد.
همآوایی سینما و کتاب در هفته کتاب فارس
به گفته معاون فرهنگی و امور رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس همزمان با هفته کتاب امسال با همراهی انجمن سینما جوانان این استان، ۱۴ فیلم کوتاه و بلند اقتباس از رمان ها ۲۳ و ۲۴ آبان ماه در سینما فرهنگ شیراز اکران عمومی میشود.
غلامرضا خوش اقبال افزود: “نوجوانانه با کتاب” دیگر ویژه برنامه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس برای گرامیداشت هفته کتاب است و در قالب آن سه کتاب خوب با حضور نویسنده آثار در حضور نوجوانان نقد و برسی میشود.
به گفته او “آیینه روزگاران” ویژه برنامه مردمی هفته کتاب در شیراز است که با برنامههای متنوع آموزشی، نمایشی، ترویجی و مسابقه ویژه گروههای سنی مختلف روبروی تالار حافظ برگزار میشود.
یکی دیگر از اقدامات شایسته توجهی که خوش اقبال به آن اشاره کرد گردآوری فهرستی از کتابهای توصیه شده برای معرفی کتاب است که با همراهی ۱۰۰ فرهنگور فارسی گردآمده و منتشر میشود.
برپایی جشنواره شعر با موضوع کتاب، کوچه باغهای کازرون و رونمایی از ۱۴ عنوان کتاب از دیگر برنامههای فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در هفته گرامیداشت کتاب است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس نیز در پایان این نشست با اشاره انتخاب “اوز” فارس به عنوان شهر دوستدار کتاب و شایسته تقدیر پایتختی کتاب ایران از اقدامات دبیرخانه این رویداد در اوز قدردانی و از اقدامات مردمی این شهرستان در توریج فرهنگ کتاب و کتابخوانی تجلیل کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس با اعلام برنامههای هفته کتاب، آماری از رشد فزاینده شاخصهای کتابخانهای در این استان ارائه کرد که از این میان میتوان به افزایش ۴۵ درصدی عضویت در کتابخانههای عمومی اشاره کرد.
مدیران دستگاههای فرهنگی فارس ظهر امروز یکشنبه در نشستی با خبرنگاران به مناسبت آغاز هفته کتاب، خلاصهای از فعالیتها و برنامه های خود برای توسعه و ترویج کتاب و کتابخوانی در استان را ارائه کردند.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس با بیان اینکه هفته کتاب باید تبلور یک سال خدمت در عرصه کتابخوانی باشد، گفت: شاخصهای کتابخانهای این استان از نظر کمی و کیفی نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است و این فرآیند تداوم دارد.
محمدحسین فیروزی ادامه داد: امسال عضویت در کتابخانههای فارس ۴۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و اکنون ۱۷۰ هزار نفر از فارسیها عضو کتابخانههای عمومی هستند.
وی اضافه کرد: میزان امانت کتاب به عنوان اصلیترین شاخص کتابخوانی نیز ۳۲ درصد بیش از مدت مشابه گذشته بوده است.
فیروزی افزود: در یکسال گذشته پنج کتابخانه عمومی و ۲ سیار به ظرفیت کتابخانههای عمومی فارس افزوده شده و با ساماندهی سالنهای مطالعه اکنون ۱۶ سالن دارای مجوز از نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این استان فعال است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس بیان کرد: منابع کتابخانههای عمومی فارس نیز امسال نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد بیشتر شده و همه اینها نشان دهنده میل بالای مردم به کتابخوانی است و رسالت مسئولان فرهنگی فارس را برای فراهم کردن امکان دسترسی به کتاب سنگینتر کرده است.
وی با بیان اینکه در یکسال گذشته ۲۱ هزار فعالیت ترویجی کتابخوانی در کتابخانههای عمومی فارس اجرا شده، گفت: جذب گروههای سنی کودکان و نوجوانان به کتابخانههای عمومی به طور جدی در دستورکار قرار گرفته و در این مدت ۳۶ کتابخانه عمومی استان به بخش بازی و اسباببازی تجهیز شده است.
فیروزی عنوان کرد: ارائه خدمات به گروههای ویژه نابینا، ناشنوا، عشایر و نوسوادآموزان در کتابخانه های عمومی فارس توسعه یافته است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس عنوان کرد: قرار است با بازطراحی کتابخانه رئیسی اردکانی، این کتابخانه از حوزه ستادی خالی شود و با تبدیل به یکی از استانداردترین کتابخانههای عمومی، زمینه ارتقای خدمت به جامعه نابینا و ناشنوای فارس نیز توسعه یابد.
اهدای ۱۲۰ هزار جلد کتاب تنها در سه ماه
وی با اشاره به راهاندازی نخستین پویش نذر کتاب فارس از سه ماه گذشته، گفت: هدف از راهاندازی این پویش علاوه بر نقویت منابع کتابخانهای فارس جذب مردم به این مراکز فرهنگی و ایجاد ارتباط با مخاطبان است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس افزود: در قالب پویش مردمی نذر کتاب از ۲۰ مرداد ماه تا کنون ۱۲۰ هزار جلد کتاب به ارزش ۷۰ میلیارد ریال کتاب به کتابخانههای عمومی فارس اهدا شد.
فیروزی ادامه داد: چهار هزار و ۲۰۰ نفر در این پویش شرکت کردند و تنها در سه ماه ۱۰ درصد از منابع اهدایی یکسال کشور در این استان به کتابخانههای عمومی فارس هدیه شد.
خبرهایی خوش از کلان پروژههای کتابخانهای فارس
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس با اشاره به قرار گرفتن کتابخانه مرکزی شیراز در جمع مصوبات دومین دور سفر استانی رئیس جمهور به فارس، گفت: بر این اساس از محل اعتبارات این سفر استانی چهار هزار میلیارد ریال اعتبار به این پروژه اختصاص یافت.
وی توضیح داد: در زمان حاضر طراحی نقشه مسیر پایانی خود را طی می کند در مرحله طراحی ریز فضاهای داخلی قرار دارد که پس ازاتمام کار، در سال جاری اجرایی میشود.
فیروزی درباره بازسازی و بهسای قدیمیترین کتابخانه جنوب کشور نیز گفت: کتابخانه “شهید دستغیب” شیراز که تا پایان سال گذشته تنها ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، در هفت ماه گذشته بیشاز ۶۵ درصد پیشرفت داشته است.
وی با بیان اینکه بازطراحی این کتابخانه در سطح فارس بینظیر است، افزود: بازسازی این کتابخانه قدیمی شیراز اکنون با ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی مراحل پایانی خود را طی میکند و پیش بینی میشود دهه فجر امسال به بهرهبرداری برسد.