نوای موسیقی اقوام ایرانی در شیراز به گوش رسید
ورشویی ادامه داد: متأسفانه موسیقی اصیل ایرانی و موسیقی اقوام در زیر سایه موسیقیهای امروزی و پاپ در حال فراموشی است و به نظر میرسد توجه به این گونه موسیقیها، کمک شایانی به زنده نگه داشتن فرهنگ موسیقایی این مرز و بوم می کند.
مدیر گروه هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: خوشبختانه در شب نخست این جشنواره با استقبالی پر شور و شادی مردمی را داشتیم که نشاندهنده آن است که هنوز هم علیرغم سایه سنگین موسیقی غربی، اینگونه موسیقی ها در دل و جان مردم میشنید و شادی درونی و برونی فروانی را در جامعه میگستراند.
بر پایه این گزارش، تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس میزبان جشنواره موسیقی اقوام ایرانی شد و در جریان این رویداد، ۱۴ گروه موسیقی از استانهای فارس، بوشهر، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، سیستان و بلوچستان، خراسان، آذربایجان، کردستان، لرستان، مازندران، گیلان و گلستان به مدت پنج روز برای موسیقی دوستان شیرازی به اجرای برنامه می پردازند.
این جشنواره که با عنوان «آوای مهر» کار خود را آغاز کرده است، تا پانزدهم آذرماه در دو سانس ۱۸ تا ۲۰ و ۲۱ تا ۲۳ (هر سانس سه اجرای نیم ساعته) پذیرای علاقهمندان خواهد بود.
این دوره از جشنواره جنبه رقابتی ندارد و در جریان آن گروه موسیقی «عاشیقلار» از استان آذربایجان (شهر تبریز) به سرپرستی عاشیق احد علیشاهی؛ گروه «میسان» از استان خوزستان (شهر اهواز) به سرپرستی باسم حمادی، گروه «سرنا» به سرپرستی احسان عبدی پور از استان لرستان؛ گروه «باران» به سرپرستی فواد پیشوا ازاستان کردستان، گروه «گهر» به سرپرستی محسن کیهان نژاد از استان چهارمحال و بختیاری، گروه «گلداز» به سرپرستی گل محمد بلوچی از استان سیستان و بلوچستان؛ گروه «کایر» به سرپرستی جمال محمدی از استان مازندران؛ گروه «دیلمان» به سرپرستی محمود فرضی نژاد از استان گیلان؛ گروه «ژولیان» به سرپرستی خلیل ا... شیخ از استان خراسان؛ گروه «شبدیز» به سرپرستی محسن حیدریه از استان بوشهر؛ گروه «چاغا بخشی» به سرپرستی حمید کم از استان گلستان (بندر ترکمن)؛ گروه «داوود» -قشقایی یک- به سرپرستی پیران درخشان از شیراز؛ گروه «یاغلیق» -قشقایی دو- به سرپرستی ساناز نامداری از شیراز و گروه «سلمک» به سرپرستی شمس ا... پرند از شیراز به اجرای برنامه خواهند پرداخت.
بر این اساس بعدازظهر یازدهم آذر ماه به عنوان نخستین روز جشنواره در سانس اول (۱۸تا ۲۰) گروه های «یاغلیق» از شیراز، «میسان» از استان خوزستان و «ژولیان» از خراسان به هنرنمایی پرداختند. همچنین در سانس دومِ روز اول (۲۱تا۲۳)، گروه های «سلمک» از شیراز، «چاغا» از استان گلستان و «عاشیقلار» از استان آذربایجان اجرای برنامه داشتند. همچنین دوازدهم آذرماه نیز در سانس اول گروه های «باران» از استان کردستان، «گلداز» از استان سیستان و بلوچستان و «کایر» از استان مازندران اجرای برنامه داشتند و در سانس دوم نیز گروه های «داوود« از شیراز، «شبدیز» از استان بوشهر و «ژولیان» از استان خراسان هنر خویش را در معرض دید علاقهمندان قرار دادند.
در سومین روز جشنواره (سیزدهم آذرماه) در سانس اول گروه های «گلداز» سیستان و بلوچستان، «عاشیقلار» از استان آذربایجان و «میسان» از استان خوزستان، نُتهای موسیقی را در جان علاقهمندان به موسیقی اقوام به ترنم وا می دارند. در سانس دوم گروههای «چاغا بخشی» از استان گلستان (بندر ترکمن)، «سرنا» از استان لرستان و «دیلمان» از استان گیلان، گوش علاقهمندان شیرازی را با موسیقی محلی خود آشنا خواهند کرد.
روز چهارم جشنواره - چهاردهم آذرماه – در سانس اول گروه های «باران» از استان کردستان، «کایر» از استان مازندران و «سرنا» از استان لرستان هنر خود را با هنردوستان شیرازی به اشتراک می گذارند تا در سانس دوم همین روز، گروه های «گهر» از استان چهار محال و بختیاری، «شبدیز» از استان بوشهر و «دیلمان» از استان گیلان علاقهمندان به موسیقی منطقه خود را سر ذوق بیاورند.
در آخرین روز این جشنواره نیز به عنوان آیین پایانی، موسیقی تلفیقی توسط برخی گروه ها اجرا خواهد شد. بنا براظهارات برگزارکنندگان این رویداد، هدف از اجرای این جشنواره، آشنا کردن مردم با موسیقی اقوام، سنت های قومی و منطقه ای و همچنین ایجاد اتحاد و همبستگی اعلام شده است.