به مناسبت روز جهانی مسجد
بیش از هر مسئله ای، فرهنگ و هنر بود که از عهد رسول اکرم(ص) به عنوان مهم ترین کارکرد مسجد مورد توجه قرار گرفت و تمدن اسلامی را با فرهنگ سازی از درون مساجد آغاز کردند.
انتشار: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس -
آنگاه که پیامبر اعظم (ص)، به مدینه هجرت کرد، نخستین مسجد را بنا کرد و مسجد جایگاه ویژه و بالایی در میان امت اسلام پیدا نمود.
مسجد در فرهنگ نبوی، تنها محل عبادت، نماز و سجده نیست؛ که مسجد مکانی برای فعالیت های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و گاه اقتصادی بود. مکانی که قرار است مؤمنین بدون هیچ تفاوتی از رنگ و نژاد و قومیت و سرمایه، بی هیچ طبقه ای چه سیاسی، چه اقتصادی، چه فرهنگی و چه حتی علمی کنار هم بیایند و با هم یکی شوند.
مسجد جایگاهی برای جاری شدن مهر و محبت میان مردم است. همان جایگاهی در سنت نبوی سجدگاهی است برای عبادت خلق، و مدرسه ای است برای آموزش خلق، و گاه جایگاه بازی کودکان و آموزشگاه رزمی جوانان و نوجوانان بود.
اما بیش از هر مسئله ای، فرهنگ و هنر بود که از عهد رسول اکرم(ص) به عنوان مهم ترین کارکرد مسجد مورد توجه قرار گرفت و تمدن اسلامی را با فرهنگ سازی از درون مساجد آغاز کردند و فعالیت های فرهنگی را به عنوان اصلی ترین کارکرد مسجد نهادینه شد.
اکنون، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بر اساس وظیفه فرهنگ سازی خود، کانون های فرهنگی و هنری مساجد را برای ساخت تمدن نوین اسلامی، بنیان نهاده و در سراسر کشور فعالیت دارند.
بر خود لازم می دانم تا به عزیزانی که در راستای فرهنگ سازی برای ایجاد تمدن نوین اسلامی ایرانی تلاش می کنند خداقوت بگویم و توفیق و پیروزی آنان را از درگاه خدای متعال خواستارم.