همکلاسی آسمانی
نیمه اسفند 57، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان کازرون، فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد تا خاری باشد برای همیشه در چشم هر آن کس که نمیتواند انقلاب اسلامی را تحمل کند.
انتشار: هفته نامه شهرسبز شماره 332 مورخ 27 مرداد 94- کازرون نما- عصر کازرون - کازرون خبر -
روز شهادت امام جعفر صادق(ع)، بچههای اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان، پس از سالها دوباره به یاد همکلاسیهای آسمانی که روزگاری در همین سنگر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان به پاسداری از اسلام و ارزشهای انقلابی و اسلامی مشغول بودند، یادوارهای برگزار کردند.
هنوز یک هفته از پیروزی انقلاب اسلامی نگذشته بود، که نیروهای انقلابی کازرون، به فکر دفاع از گفتمان اصلی انقلاب در مقابل با تحریفات گروهکها افتادند. در همین روزها بود که حاج علی اسدزاده مامور به تاسیس اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان در شهرستان کازرون شد.
این اتفاق از سوی انقلابیون اصیل به فال نیک گرفته شد و همگان پای کار آمدند تا اولین نهال برآمده از انقلاب را در خاک کازرون بگذارند و پرورش دهند.
در همان آغاز، معلمان و دانشآموزان انقلابی دور هم جمع شدند و هیات موسس شکل گرفت.
نیمه اسفند 57، اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان کازرون، فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد تا خاری باشد برای همیشه در چشم هر آن کس که نمیتواند انقلاب اسلامی را تحمل کند. همین مساله باعث شد تا در طول این 37 سال همیشه مورد کینه و دشمنی منافقین و دشمنان انقلاب اسلامی قرار گیرد.
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان، که حالا قرار بود برای فعالیت خود شکلی رسمی بیابد، از سوی هیات موسس شروع به تنظیم اساسنامه و مرامنامه نمود و پیش از اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان کشور که در 13 آبان 1358 در وزارت کشور ثبت گردید، به صورت مستقل به عنوان یک انجمن در فرمانداری کازرون اقدام به درخواست مجوز فعالیت نمود.
اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان کازرون، از همان بدو امر، در اساسنامه خود مسئول اصلی را امام جمعه و نماینده ولیفقیه عنوان کرد و آیتا... شیخ اسدا... ایمانی از همان روزهای اول به عنوان نماینده ولیفقیه به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر آن نظارت داشت. همچنین پس از تغییر امام جمعه، ائمه جمعه کازرون بر فعالیتهای این انجمن نظارت داشتهاند.
در برههای از زمان که جریان خاصی در صدد برآمده بود تا این تشکل انقلابی را منحرف نماید، با ایستادگی مسئولین وقت و به خصوص آیتا... ایمانی مواجه شدند. آیتا... ایمانی در این باره میگویند: زمانی که گروهی از شیراز برای تحویل انجمن اسلامی دانشآموزان به کازرون آمدند وقتی احساس کردم این گروه در مواضعشان اندکی مسئله هست، ایستادم و اجازه ندادم که این افراد -را که 50 نفر بودند- انجمن اسلامی دانشآموزان تحویل بگیرند و حساب انجمن اسلامی کازرون از شیراز جدا بود.
انجمن اسلامی دانشآموزان کازرون در مسیر خود برای دفاع از اصل گفتمان انقلاب اسلامی در اولین رویارویی خود با گروهکها در سطح جامعه به تبین نظر حضرت امام خمینی(ره) در باب انتخاب نوع نظام با عنوان جمهوری اسلامی پرداخت و در روشنگری این مساله در بین مردم کازرون نقش موثری را در عدم وجود سایر تشکلها و احزاب طرفدار انقلاب اسلامی در کازرون بازی کرد.
با باز شدن مدارس در فرودین 58، حضور اعضای انجمنهای اسلامی در مدارس به خصوص در دبیرستان سعید محسن با محوریت شهید غلامرضا بستانپور(که البته بعد از شهادت ایشان، نام مدرسه به شهید بستانپور تغییر یافت)، دبیرستان ابواسحق، دبیرستان بهبهانی و امثالهم شیوه جدیدی از مبارزه به صورت مناظره و میزگرد به وجود آمد که سعیشان بر آن بود تا گروهکها را به جای درگیری لفظی و فیزیکی با آرامش در فضایی منطقی به سوی مناظره و میزگرد سوق دهند.
با پایان سال تحصیلی، بچههای انجمن که حالا چندین برابر شده بودند، به اردوهای جهادی فرخوانده شدند و یا در ساختمان مرکزی این انجمن در جلسات سیرمطالعاتی شرکت میکردند. مسایل روزمره که پیش میآمد، این تشکل را به فکر راهاندازی شاخه نظامی و آموزشهای نظامی با همکاری ارتش انداخت و شاخه نظامی این تشکل راه افتاد.
حاج مصطفی بخرد یکی از معلمین انقلابی کازرون بود که در سال 58 در سمت مسئول این تشکل بوده است. وی شاخه نظامی انجمن را پیش مقدمه تشکیل بسیج و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میداند و میگوید: کازرون یکی از شهرستانهای پیشتاز در تشکیل بسیج مستضعفین بود چرا که از روزهای اول پیروزی انقلاب در این شهرستان انجمن اسلامی دانشآموزان تشکیل شده بود و شاخه نظامی داشت. شاخه نظامی انجمن در مواقع لزوم به کمک ارتش و یا شهربانی میشتافت و به همین خاطر بود که زمانی که سپاه پاسداران تشکیل شد، مسؤل انجمن از اعضاء اصلی شورای فرماندهی آن شد، لذا این امر موجب گردید که در تشکیل نهاد نوپای بسیج مستضعفین از مسوول انجمن اسلامی دانشآموزان به عنوان مسؤل این نهاد دعوت شود و بسیج مستضعفین در شهرستان شروع بکار نماید.
دکتر شاهین محمدصادقی از اعضای اولیه انجمن نیز میگوید: از جمله کارهایی که میکردیم این بود که از طرف انجمن تحت نظارت آقای بخرد در پادگان توپخانه 22 ارتش کازرون آموزشهای نظامی میدیدیم؛ که بعداً شاخه نظامی انجمن را تشکیل دادیم. در آن زمان سرهنگ قاسمی و سرهنگ حجازی (که آن زمان سروان بود) کار آموزش نظامی ما را بر عهده داشت. و برای آن که از سربازها مشخص شویم لباسهایی به ما دادند که قهوهایی تیره بود. این لباسها همان لباسهای سربازی بود که در خمره رنگرزی آن را رنگ کرده بودند.
آموزشهای ما شامل آموزشهای تیراندازی، رزمی، اردوهای صحرایی ... بود. این آموزشها عموماً در پادگان ارتش برگزار میشد. اردوهای صحرایی را در اطراف کازرون سید امینالدین و ... انجام میدادیم. گاهی جاهای دورتری هم میرفتیم. از دوستان آن زمان ما در انجمن دکتر حاج کاظم پدیدار، شهید حمیدی، شهید غلامرضا بستانپور، شهید صفر غلامی، شهید مهدی کوزهگری، مرتضی اخگر، محسن داودی و ... بودند که از همه فعالتر بودند.
با شروع جنگ تحمیلی، نیروهای شاخه نظامی انجمن اسلامی دانشآموزان کازرون، پیش از سایرین و به همراه اولین گروه اعزامی از کازرون به جبهه اعزام شدند. اولین شهدای انجمن اسلامی دانشآموزان کازرون در عملیات آزادسازی سوسنگرد به شهادت رسیدند که در همین عملیات چند تن نیز به درجه جانبازی نائل شدند.
از شهید غلامرضا بستانپور، مسئول انجمن اسلامی دبیرستان شهید بستانپور و عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشآموزان کازرون به عنوان اولین شهید دوران دفاع مقدس این انجمن یاد میشود.
از دیگر شهدای شاخص این تشکل میتوان به شهیدان مهدی کوزهگری، محسن پیروان، مصطفی اخگر، حیدر بنیادی، برادران محمدپور، کاظم مظفری، محمد ابوالحسنی، علینقی ابونصری و .. اشاره کرد.
برخی از شهدای شاخص اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان کازرون:
شهید علیرضا اسدزاده
شهید غلامرضا بستانپور
شهید محسن پیروان
شهید محمدرضا محمدپور
شهید احمدرضا محمدپور
شهید علی نقی ابونصری
شهید مصطفی اخگر