دادآزاد

شخصی
طبقه بندی موضوعی
Instagram
بایگانی
پیوندها
دادآزاد
این وبلاگ با کد شامد زیر در سامانه ساماندهی فضای مجازی ثبت شده است:
1-1-714563-64-4-1
همچنین کانال تلگرامی مربوط به این وبلاگ با کد شامد زیر نیز ثبت شده است:
1-1-714563-61-4-2
یادداشت
گفتگو
هنر، ادب، فرهنگ
خبر
نگارخانه
آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
محبوب ترین مطالب
۰۴ بهمن ۰۱ ، ۲۳:۵۵

«دکه» به آرامش رسید

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس در دومین گردهمایی ماهانه اصحاب رسانه فارس تحت عنوان «دکه»با بیان اینکه رسانه باید مولد باشد، گفت: رسانه‌ای که مقلد و سفارش‌پذیر باشد نمی‌تواند در سطح جامعه تأثیرگذار باشد.

اسماعیل محبی‌پور، اظهار کرد: ارتباط با رسانه به گسترش فضای ذهنی افراد کمک می‌کند؛ رسانه با اقتصاد، سیاست و فرهنگ ارتباط قطعی و صد در صد دارد و یکی از مهمترین رسالت‌های رسانه‌ها برای همیشه اینگونه بوده که رابطه معناداری را بین حکومت، حاکمیت و ملت‌ها تعریف می‌کرده‌اند.
وی با بیان اینکه حکومتی که به دنبال مردم‌داری است رسانه را جزو رکن‌ چهارم دموکراسی می‌داند، گفت: اگر این رکن چهارم از ارکان دموکراسی حذف شود مطمئنا بخش زیادی از مردم خواهی که حکومت مدعی آن است و مطالبه‌ای که مردم برای ارتباط با حاکمیت دارند دچار مشکل و مسئله خواهد شد و این مسئله، هم می‌تواند مسیر ارتباط موضوعات کشور با حاکمیت را مجهول کند و هم می‌تواند مورد سواستفاده قرار بگیرد.
معاون استاندار فارس به همکاری رسانه‌های فارس در انعکاس اخبار مربوط به استان اشاره کرد و گفت: یکی از اتفاقات شاخص در زمینه همکاری و تعامل با رسانه‌ها در قضیه تلخ حادثه شاهچراغ (ع) در چهارم آبان‌ماه رقم خورد؛ در این فضا هم ارتباط بین مسئولان و مردم و اعتماد مردم نسبت به مسئولان توسط رسانه‌ها تنظیم شد و هم در ارزیابی که صورت گرفت متوجه شدیم به دلیل اقدام موثر رسانه‌ها در روایتگری اولیه، فرصت ابهام‌آفرینی توسط جریانات معاند گرفته شد.

محبی‌پور بر نقش رسانه‌ها در تنویر افکار عمومی تأکید کرد و در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان ساز و کاری تعریف کرد تا فضای رسانه‌ای در مواقع بحران با مدیریت بهتری به انتشار اخبار بپردازد، گفت: تشکیل تیم برای اطلاع‌رسانی در مواقع بحرانی و حضور خبرنگاران در صحنه‌های امنیتی از تصمیماتی است که برای اطلاع رسانی در زمان بحران اتخاذ کرده‌ایم.
معاون استاندار فارس بر اهمیت حضور خبرنگاران در وقایع امنیتی با ساز و کار مشخص تأکید کرد و گفت: حضور خبرنگاران و دیدن واقعیت‌ها توسط اصحاب رسانه به ضرر امنیت ما نیست. دیدن واقعیت‌ها کمک شایانی به افزایش ضریب امنیت و تأمین امنیت روانی می‌کند. برای تحقق این امر و حضور خبرنگاران در صحنه‌های امنیتی پیشنهادات و نظرات اصحاب رسانه مورد توجه قرار می‌گیرد.
او بر ضرورت فراهم کردن شرایطی برای انسجام رسانه و اعتماد به رسانه تأکید کرد و افزود: باید شرایطی فراهم شود تا امکان حضور نماینده مدیران رسانه‌ها و نماینده مطبوعات در جلسات مربوط به شورای اطلاع‌رسانی‌ استان مهیا شود.
محبی‌پور با اعتقاد به اینکه رسانه باید مولد باشد، گفت: رسانه‌ای که مقلد و سفارش پذیر باشد نمی‌تواند در سطح جامعه تأثیرگذار باشد. البته به‌کارگیری رسانه‌ها یا فعالان طنز و فکاهی و پوشش رویدادهای مربوط به مناسبت‌ها به عنوان کار فرهنگی در رسانه‌ها باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه رسانه‌ها حلقه‌های میانی و پیشران‌های مردم هستند، گفت: رسانه‌ها به عنوان حلقه‌های میانی ارتباط بین حاکمیت و مردم را شکل می‌دهند و در جاهایی هم پیشران مردم هستند. در دولت سیزدهم در بحث حلقه‌های میانی کار بسیاری انجام می‌شود. باز کردن فضا برای ایجاد انجمن‌ها، شکل‌گیری سازمان‌های مردم نهاد و گسترش فعالیت رسانه‌ها از موضوعات بسیاری خوبی است که در دولت سیزدهم دنبال می‌شود و امیدواریم به مرحله عملیاتی برسد.
معاون استاندار فارس در خصوص مشخص کردن مکانی برای تجمعات، گفت: من معتقدم که مکان تجمع را باید تعریف کنیم. پیشنهاد من پارک آزادی بود که در مکان خوبی در مرکز شهر و در دسترس مردم قرار دارد و از سالن‌های مناسبی برای تجمعات بهره می‌برد. اما پس از بررسی همه جوانب، باغ جنت برای تجمعات در نظر گرفته شد. هرچند در این مدت اخلالی به دلیل عدم مطرح کردن مباحث فرمانداری شیراز با شورا ایجاد شد اما طبق آخرین آماری که گرفتیم ۶ درخواست در فرمانداری شیراز برای مکان تجمع موجود است و باغ جنت با نظر مثبت، برای برگزاری تجمعات مواجه شده است.

اعلام برنامه‌های فرهنگی هنری در بهمن‌ماه
حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس نیز اظهار کرد: دو مدل تسهیلات برای اهالی رسانه در نظر گرفته شده که قرار است این تسهیلات به زودی به خبرنگاران تعلق بگیرد. تصمیمات برای پرداخت یک وام در ۱۷ مردادماه اتخاذ شد که شرایط این وام مبنی بر اختصاص بخشی از تبصره ۱۶ به خبرنگاران بود که پس از پیگیری‌های متعدد استاندار محقق شد و به احتمال زیاد از هفته آینده می‌توانیم ثبت‌نام‌ها را از طریق سامانه ملی انجام دهیم. این وام با مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان و سود چهار درصدی است. یک وام دیگر هم وام مرسوم کارآفرینی با مبلغ ۳۰ یا ۵۰ میلیون تومان است که با سود ۱۸ درصد است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان برنامه‌های فرهنگی در بهمن‌ماه پرداخت و گفت: چهارشنبه فراخوان ملی جشنواره آواها و نواهای رضوی را در شیراز خواهیم داشت. از ۱۷ تا ۲۳ بهمن ماه هم جشنواره فیلم فجر برگزار می‌شود و درصدد هستیم یکی از بخش‌های بین المللی فیلم فجر را در شیراز برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه رویدادهای فرهنگی متنوعی در دهه پرفروغ فجر در کلانشهر شیراز برگزار خواهد شد، گفت: محافل قرآنی در ده شهرستان استان فارس برگزار می شود. همچنین دوره های جهاد تبیین و دستاوردهای انقلاب اسلامی با محوریت فرهنگ در دهه مبارک فجر آغاز می‌شود.

نتایج انتخابات خانه مطبوعات فارس اعلام شد

مدیرگروه رسانه اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با اشاره به برگزاری انتخابات هیات مدیره خانه مطبوعات و خبرگزاری‌های استان، نتایج‌ این انتخابات را اعلام کرد.شهاب میرباقری دوشنبه در دومین گردهمایی ماهانه اصحاب رسانه فارس با عنوان «دکه» افزود: این انتخابات روز دوشنبه سوم بهمن ماه جاری به صورت الکترونیکی برگزار شد.

به گفته وی، در این انتخابات محمد عسلی و حسین کشتکار در بخش مدیران مسئول، سید غیاث ‌الدین ملک حسینی، مریم مرادی سروستانی و فرزاد وثوقی در بخش خبرنگاران، مریم کشاورز نماینده روزنامه‌های سراسری و سیده مریم ترابی به عنوان نماینده خبرگزاری ها به عنوان اعضای اصلی هیات مدیره خانه مطبوعات و خبرگزاری‌های استان فارس انتخاب شدند. به گفته وی، محمد رفیع راوند و سید بهنام موسوی نیز در بخش بازرسان انتخاب شدند.

مدیرگروه رسانه فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در برنامه نخست “دکه” یک سری برنامه‌ها پیش‌بینی شده بود که تمام تلاش خود را برای اجرایی کردن این برنامه‌ها به کار گرفتیم؛ یکی از برنامه‌های ما انتخاب هیأت داوران برای داوری آثار مربوط به اهالی رسانه از جمله سرمقالات، گزارش‌های تحلیلی، گزارش‌های خبری و عکس خبری بود که قصد داشتیم این کار به صورت یک ماهه انجام شود. لذا از افراد فعال در این عرصه نظرخواهی کردیم.

او اضافه کرد: شرایطی فراهم کردیم که منتخبین و کسانی که تمایل به نامزدی دارند نامزد شوند و رای‌گیری صورت بگیرد و بر همین اساس داوران را انتخاب کردیم و البته قرار است یک نفر از سمت اداره نیز به این جمع اضافه شوند.

میرباقری به بیان شرایط آثار ارسالی از سوی فعالان رسانه پرداخت و گفت: انتشار آثار باید از طریق رسانه‌های رسمی در دوره زمانی یک ماه اتفاق بیفتد. همچنین بایستی نام خالق اثر در کنار اثر ذکر شود.

وی یادآوری کرد: هدف ما از این کار این است که حس رقابت بین رسانه‌ها ایجاد کنیم تا بتوانیم تولید محتوا برای رسانه‌ها داشته باشیم.

منصور آرامش فرد پیشکسوت مطبوعات و رسانه‌های استان فارس نیز در این آیین با اشاره به پنجاه سال فعالیت مطبوعاتی‌اش در عرصه رسانه به ارزیابی نقش پررنگ اصحاب رسانه در حوزه محرومیت زدایی پرداخت و با اشاره به فعالیت خود در ایرنا و روزنامه خبرجنوب گفت: از خردادماه سال ۱۳۵۱ فعالیت مطبوعاتی را آغاز کردم و طی این سال ها تلاش برای انعکاس مشکلات مردم چالش زدایی در حوزه های مختلف داشته ام.
وی که زادگاهش استان خوزستان است، افزود: در این سال‌ها در حوزه های مختلفی قلم زدم و آزادسازی خرمشهر شیرین‌ترین اتفاق برای من در طول این سال‌ها بوده است.

در این نوبت آیین «دکه» به تکریم از منصور آرامش فرد پیشکسوت مطبوعات و رسانه‌های استان فارس پرداخته شد.

 

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
KJDYTVG